lucidnesanje.com




Lucidne avanture > Projekt 04: Nadnaravno-Telepatija I - poročila

Poročila projekta Nadnaravno - Telepatija I

Skupina Alfa

9.7.2004

Projekt

Cilj projekta o telepatiji v sanjah je bil, da si prva oseba izbere neko sliko, druga oseba pa jo potem poizkuša sanjati. Druga oseba te slike seveda predhodno ne vidi.

Projekta smo se lotili tako, da smo eno osebo za približno 5 dni postavili za sprejemnika, ostale pa za pošiljatelje. Pošiljali smo trikrat na dan ob istih urah po približno 10 minut. Ob istem času je tudi sprejemnik sprejemal. Pošiljali smo tako, da smo se osredotočali na izbrano sliko ter njene elemente (vizualizirali). Nekateri so jo pošiljali samo v budnem stanju, drugi pa tudi v lucidnih sanjah. Sčasoma si je vsakdo ustvaril svoj način pošiljanja slike. V lucidnih sanjah smo jo na primer vizualizirali in enostavno odpihnili proti prejemniku ali pa mu jo poslali z verbalnimi ukazi.

Projekt je trajal približno tri tedne, začeli smo 21.2.2004. Bili smo samo v treh ker je ena oseba proti koncu odpadla, ampak smo kljub temu videli zanimive rezultate.

Rezultati

Prvi je sprejemal psihopat.

Slika, ki smo mu jo pošiljali:


Njegove sanje:

... sanje začnejo spet bledeti, ampak takrat se mi zdi, da ni več časa za reality check. roke sem takrat nekako dobil ven iz bunde (verjetno zato, ker sem že pozabil, da so bile zataknjene notri), zato se odločim da bom pogledal v roke, (ups!, projekt!!!) kjer bo narisano to, kar mi vi telepatsko pošiljate. bil je narisan KONJ.... (mogoče celo 2, v teku)

Uspeh! V sanjah je hotel videti kaj mu pošiljamo in to tudi videl! Poudarek je na tem, da je to on *v sanjah samih hotel*. Torej tega nikakor ne moremo klasificirati kot slučaj oz. slučajne sanje.

Drugi je bil na vrsti Strawin.

Slika:


Sanjal je ene sanje, ki sicer imajo vezo s sliko, ki mu je bila pošiljana ampak so le-te po vsej verjetnosti samo naključne:

Na nekem čolnu, tam kjer se gre v sosednjo vas. Dve punci, neki metalci, neka piva. Rečejo, če jaz ne bom pil, tudi oni ne bodo pili.

Ampak, ko so mu povedali, da je čoln element slike je komentiral takole: "Zadnje čase se mi pri HI pojavljajo barke, ladje, katamarani, ko se vprašam kaj mi pošiljate. Zdaj vem zakaj!" Po tem so se mu v HI seveda motali čolni (in reke). Zaradi tega je tudi v mislih čez dan imel te reči. Se pa spominja, da se mu je enkrat prikazal svetilnik.

Naslednjo noč mu je xfeverx v svojih lucidnih sanjah pošiljala sliko. Pred spanjem si je vse elemente narisala na list in zraven dopisala "za Strawina":

... spomnim se na projekt. dvignem roke in na njih vizualiziram elemente s slike za strawina in jih odpihnem k njemu. po prvi vizualizaciji pomislim, da bi lahko sanjska oseba-punca kaj težila, kot vam drugim v lucidnih sanjah. in res me neki vpraša. zatežim naj utihne. samo da imam mir. vizualiziram še enkrat in jih spet pihnem-kao da pošlje. ...

Še isto jutro je Strawin imel sledeče sanje:

Na plaži. Ena visoka gugalnica iz katere visita dva kao elastična, črna "štrika" za bungee. Primem se zanju in se začnem gugati. Ful hud občutek! Daleč me nese. Razmišljam kaj bom rekel drugim. Rekel jim bom, da je skoraj tako dobro kot v lucidnih sanjah.

Plaža se ujema. Naprej pa lahko le špekuliramo: dva črna "štrika", dve črni vesli, guganje, čoln se guga, ko se primem za vrvi se začnem gugati, ko primem za vesla tudi.

Zaradi drugih zunanjih faktorjev, ni imel več sreče z lucidnimi sanjami. Enkrat je v sanjah hotel dobiti sliko projekta a mu je ena oseba (kot neki agent Smith) to preprečila!

Da se da sliko pošiljati tudi neposredno v sanjah samih je lepo pokazala xfeverx s prejšnjimi sanjami ter z naslednjim poizkusom:

... Spomnim se na projekt. Hočem videti sliko, ki mi jo bodo ostali pošiljali. Ob bazenu zagledam ogledalo. Primem ga in pogledam. Vidim samo sebe. Sedaj pa hočem sliko..a ko gledam v ogledalo, vidim spet samo sebe in neko drevje v ozadju. Grrr! Postanem nervozna. Obračam ogledalo, a tako ne vidim nič. Sedaj hočem, da se mi slika prikaže v 3D kot psihotu na dlaneh. A ne dela.
Odneham, saj se bojim, da me bo ta živčnost stala lucidnosti. Spomnim se, da je prejemnik še vedno Strawin. Zaderem se:" Strawin, sanjaj sliko:morje, svetilnik!" zaderem se še 1x.

Enako pa je poizkušal tudi psiho:

... zaprem oči in se koncentriram da strawinu pošiljam sliko. ...

xfeverx kot zadnja pri sprejemanju ni imela dosti sreče, mogoče ravno zato, ker je bila njena slika kompleksnejša in zmedena.

Slika za njo:


Imela pa je veliko sanj z enakimi ali podobnimi (ognjenimi) barvami kot so na sliki ter druge sanje za katere bi se dalo špekulirati o "latentni" podobnosti ampak to ni naš namen.

Zaključki

Če sanje sproducirajo neko sliko, ki se ujema s sliko, ki je bila pošiljana je to lahko zgolj naključje. Če pa se med sanjami in sliko ujema več elementov, potem pa smo že pri telepatiji/jasnovidnosti. Vsekakor pa je tisto pravo namensko dobiti sliko direktno iz lucidnih sanj, kot je pokazal psihopat, ki je v sanjah hotel videti kaj mu pošiljamo in to tudi (deloma) videl.

Ugotovili smo tudi, da je bolje o sliki razpravljati po pretečenem pošiljalnem obdobju, da se sprejemnik ne kontaminira. Tudi če sprejemnik sanja elemente slike, se je bolje o vsem skupaj pogovoriti šele po preteku pošiljanja in tako ne dajati nobenih namigov med samim tekom projekta.

Mnenja so se kresala pri vrsti oz. vsebini slik. So boljše take z manj elementi, preprostejše ali take z več elementi, kompleksnejše? Pri zapletenejših slikah je večja možnost za sanjanje kakšnega od elementov slike, ker jih je več, pri skromnejših pa jih je lažje pošiljati (in verjetno tudi prejemati) oz. se je lažje bolj osredotočiti na sliko kot celoto. Vsekakor bo glede tega potrebno še eksperimentirati.

Treba je še povedati, da smo vsakemu sliko pošiljali več kot pet dni (sedem do osem). Že pet dnevno pošiljanje ene in iste slike zna biti duhamorno zato naj bi se ta čas za prihodnje poizkuse zmanjšal na tri dni. Tudi motivacija v tolikem času pade, kot smo lahko sami opazili.

Post scriptum

Zanimivo je tudi to, da je pri začetku projekta xfeverx brala knjigo o sanjski telepatiji, kjer so v prvih poizkusih uporabljali veliko Rimljanske tematike, kot je naša prva slika.

Druga zanimivost, je ta, da je med pisanjem tega poročila Strawin pri eni igri zasledil predmet imenovam "Kentucky Derby" (derby v smislu klobuk). Ta čuden predmet s še bolj čudnim imenom mu je pritegnil pozornost. Čez en dan je v prej omenjeni knjigi o telepatiji (ki jo trenutno bere) zasledil, čudo prečudno, "Kentucky Derby" (tokrat derby v smislu konjska dirka).

Avtor poročila: Strawin
Dodatki: xfeverx


lucidnesanje.com - slika 11 Sorodne povezave:
Projekt 01: Ime za skupino
Projekt 02: Sanjanje z vodniki
Projekt 03: Nadnaravno - Jasnovidnost I
Projekt 04: Nadnaravno - Telepatija I

Sanjski projekti - glavna stran