lucidnesanje.com
Lucidne avanture > Projekt 03: Nadnaravno - Jasnovidnost I

Vsak mesec na forumu 'Življenje Sanj' izvajamo projekte, ki kažejo moč in potencial sanj na različnih področjih. V Januarju (2004) se je naš projekt osredotočil na jasnovidnost.

Projekt: Nadnaravno - Jasnovidnost I

Sanje naj bi bile najboljše področje za razvoj paranormalnega, saj nas v njih ne ovirata vsakdanjost in razum. Še sam Freud je rekel: "... spanec nam omogoča ugodne pogoje za telepatijo". V sanjah dobimo nasvete, sporočila, ki nam pomagajo v vsakdanjem življenju. Pri kreativnih sanjah dobimo ustvarjalno idejo, kot so jo npr. Dante za Božansko komedijo, Watt za parni stroj, Biro za neki svinčnik, itd...

V sanjah torej lahko razvijamo naše okultne sposobnosti, kot so npr. telepatija, jasnovidnost, preroške sanje. Zanimive se zdijo tudi diagnostične sanje. To so sanjski prizori, ki večinoma v simboličnem pomenu, sanjaču nakažejo bolezni in podobno še preden se pokažejo simptomi.

Sanjska jasnovidnost

Sanjska jasnovidnost nam pomaga pri mnogih vsakdanjih problemčkih: pri iskanju pogrešanih stvari, diagnosticiranju svojega zdravstvenega stanja, spoznavanju nekoga, s katerim ne moremo priti v stik... Pri njej je najbolj zanimivo to, da lahko takoj preizkusimo rezultate. Če smo sanjali, da je izgubljen svinčnik pod omaro, lahko gremo takoj preverit.

1. vaja

 • Nekoga prosite, da vam na kakšnih 20 listkov nariše oz. napiše preproste slike, črte, številke, barve, geometrijske like... katerih ne smete videti.

 • Izberite (raje nekdo drugi) listek in ga zaprite v ovojnico. Preden greste spat, ga položite pod blazino.

 • Pred spanjem si večkrat ponovite (namera!): "V sanjah bom ugotovil vsebino ovojnice!" oz. nekaj v tem smislu.

  Ni nujno, da nam bo takoj uspelo. Možno je tudi, da bomo sanjali asociacije na vsebino ovojnice ali kakšne simbole.

  Avtorica projekta: xfeverx
  Zadnja sprememba besedila: 9.7.2004


  lucidnesanje.com - slika 3 Sorodne povezave:
  Projekt 01: Ime za skupino
  Projekt 02: Sanjanje z vodniki
  Projekt 03: Nadnaravno - Jasnovidnost I
  Projekt 04: Nadnaravno - Telepatija I

  Sanjski projekti - glavna stran