lucidnesanje.com
Lucidne avanture > Projekt 01: Ime za skupino

Vsak mesec na forumu 'Življenje Sanj' izvajamo projekte, ki kažejo moč in potencial sanj na različnih področjih. V prvi polovici Avgusta (2003) se je naš projekt osredotočil na ime naše sanjske skupine.

Projekt: Ime za skupino

Za naš prvi projekt smo izbrali eno preprosto, nepretresljivo inkubacijsko zadevo. Inkubacija pomeni, da si zvečer zamislimo o čem bomo sanjali in o tem z malo sreče tudi sanjamo. Za to ni potrebno, da smo lucidni.

Ker je naša sanjska skupina še čisto nova je prav, da najprej posvetimo malo pozornosti njej.

Cilji projekta

Primarni cilj projekta je, da sanjamo ime za našo skupino. Vse kar bomo o skupini sanjali poleg tega je samo dodatni bonus. Ideje:

 • 1. Ime za skupino
 • 2. Napotki, ki jih sanje lahko dajo za delo skupine
 • 3. Kaj si tvoje sanje nasploh mislijo o sanjski skupini
 • 4. Razno

  Inkubacija

  Vsi projekti bodo odprti za oboje, torej za tiste, ki sanjajo lucidno in za tiste, ki tega še ne zmorejo. Preprosto povedano: vsakdo lahko postavi namero kaj želi sanjati, zvečer preden leže spat in prosi za pomoč svoje sanje. Izkušnje na tem področju si lahko pridobivamo le s prakso.

  V času projekta poizkušaj kolikorkrat pač lahko in tvoje izkušnje deli z ostalimi. Pogosto izgleda, da rezultati nimajo dosti veze s projektom a je sanjač vseeno, na njegovo presenečenje, sanjal uspešno, rezultati so lahko skriti pod krinko metafore (dejansko ime skupine mogoče bolj težko a tudi to je možno).

  Projekt: Inkubacija imena za skupino

  Časovni termin projekta:

 • 1. - 15. Avgust 2003

  Možnost ena: Namera

  Inkubacija pomeni osredotočiti se na nekaj, da bi se to potem prikazalo v sanjah. Več načinov je kako to storiti. Lahko enostavno sanjam zvečer "ukažemo" kaj želimo sanjati ampak ponavadi sanje "povprašamo" oz. "prosimo", da bi nam pomagale rešiti neki problem ali da nam pomagajo razumeti kaj v zvezi z določeno stvarjo.

  Npr. sanje lahko prosimo naj nam povedo ime za našo skupino. Ko ležemo spat si v sanjah ponavljamo "sanjska skupina" ali kaj podobnega, povezanega z našo skupino. Ponavadi je to najbolj učinkovito, ko se enkrat proti jutru zbudimo. Takrat poskušamo inkubirati projekt in spet zaspati z njim v mislih. Lahko si v mislih predstavljamo ta forum, kjer bo namesto "SKUPINA ENA" pisalo pravo ime skupine. Podobno kot z "lucidno namero" iz šole sanj tudi tu poskušamo sanjam dopovedati, da bi radi sanjali o neki vnaprej določeni stvari.

  Možnost dva: Lucidnost

  Kdor že sanja lucidno ima delo seveda precej olajšano.

  V svojih sanjah si lahko v tem primeru enostavno pričara en računalnik, kjer trenutno "laufa" naš forum. Malo bo pobrskal po njem in našel morebitne odgovore, ki mu jih bo servirala njegova podzavest. Lahko tudi vpraša druge sanjske osebe za nasvet ali celo najde knjigo s to vsebino.

  V bistvu, karkoli počneš s projektom je tvoja stvar. Upam samo, da bo zabavno.

  Avtor projekta: Strawin
  Zadnja sprememba besedila: 1.11.2003


  Preberite si še poročila o tem projektu.

  lucidnesanje.com - slika 13 Sorodne povezave:
  Projekt 01: Ime za skupino
  Projekt 02: Sanjanje z vodniki
  Projekt 03: Nadnaravno - Jasnovidnost I
  Projekt 04: Nadnaravno - Telepatija I

  Sanjski projekti - glavna stran